Ramazan
21.06.2016 - 12:17 | Son Güncelleme: 11.05.2017-16:07

Ramazan Ayı sahur menüsü 10

Sahuru için seçtiğimiz yapımı pratik, tok tutan, lezzetli sahur menüsü...

Ramazan Ayı sahur menüsü 10

İftar menüsü şu şekilde;

3 peynirli yumurta 
karadut şerbeti 


3 peynirli yumurtanın malzemeleri

4 tane yumurta 
yeşil, kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 yemek kaşığı tereyağı 
beyaz peynir
kekik 
fesleğen 
nane 
tuz 

3 peynirli yumurtanın yapılışı 

Biberleri uzunlamasına doğrayın ve tereyağda 3-4 dakika soteleyin.

Peyniri ilave edip eriyene kadar sotelemeye devam edin. 

Yumurtları bir kasede kırıp çırpın ve biberlerin üzerine ekleyerek karıştırın. 

Ekmek dilimlerin üzerine yumurtalı karışımdan alıp yayın ve servis edin. 

 

Karadut şurubunun malzemeleri

350  gram karadut 
yarım su bardağı şeker 
2 litre su 

Karadut şurubunun yapılışı 

Bir gece öncesinden karadutların üzerinde şeker gezdirin ve üstünü örtüp bekletin. 

Ertesi gün tencereye karadutları alın ve üzerine su koyup orta ateşte kaynatın. 

Soğuduktan sonra bir tülbent ile süzün ve doğuması için buzdolabına koyun. 

Yorum Yazın
Gönder
©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.