Ramazan
27.06.2016 - 11:00 | Son Güncelleme: 11.05.2017-16:04

Ramazan Ayı sahur menüsü 3

Seçtiğimiz tariflerle lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza layık sahur menüsü...

Ramazan Ayı sahur menüsü 3

Sahur menüsü şu şekilde; 

Kabak kızartması salatası 
Elma kompostosu 


Kabak kızartması salatasının malzemeleri

2 tane orta büyüklükte kabak 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
yarım limonun suyu 
2 diş sarımsak 
tuz

Kabak kızartması salatasının yapılışı 

Kabakları yuvarlak şekilde doğrayın. Kızdırdığınız yağda kızartın ve kızardıktan sonra yağdan alıp tuzlayın ve soğumalarını bekleyin. 

Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve limon suyu gezdirip sarımsak dilimleri ile süsleyin.


Elma kompostosunun malzemeleri

4 tane orta büyüklükte elma 
6 su bardağı su 
1-1,5 çay bardağı toz şeker 
4-5 diş karanifl
1 tarçın çubuğu 
yarım limon suyu 

Elma kompostosunun yapılışı 

Elmaları soyup küpler halinde doğrayın. 

Tencereye elma, limon suyu, birkaç elma kabuğu, su, karanfil ve tarçınları koyun ve elmalar yumuşayana dek pişirin. 

Elmalar yumuşayınca toz şeker ekleyin ve karışıtırarak pişirin. 

Pişince altını kapatıp oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin. 

Oda sıcaklığına gelince de buzdolabına alıp birkaç saat beklettikten sonra soğuk servis edin. 

Yorum Yazın
Gönder
©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.