Ramazan
28.06.2016 - 11:09 | Son Güncelleme: 11.05.2017-16:05

Ramazan Ayı sahur menüsü 5

Seçtiğimiz lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza layık sahur menüsü...

Ramazan Ayı sahur menüsü 5

Sahur menüsü şu şekilde;  

Peynirli yumurta
Hibiskus şerbeti

 

Peynirli yumurtanın malzemeleri

4 tane yumurta 
2 dilim lor peyniri ve beyaz peynir
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
tuz 
pul biber

Peynirli yumurtanın yapılışı 

Sıvı yağı kızdırın içine ezdiğiniz beyaz peyiri veya lor peynirini koyup eriyene kadar pişirin. 

Eriyen peynirlerin üzerine yumurtaları kırın. 

Tuz da ekleyip karıştırarak pişirin.

Servis ederken pul biber serpin. 

 


Hibiskus şerbetinin malzemeleri

2 litre su 
3-4 yemek kaşığı hibiskus 
1 tatlı kaşığı karanfil 
1 tarçın çubuğu 
yarım limon 
3 yemek kaşığı şeker

Hibiskus şerbetinin yapılışı 

Büyük bir tencereye hibiskus, su, tarçın, karanfil ve bütün olarak yarım limonu koyup kaynatın. 

Kaynamaya başladıktan 15-20 dakika sonra ateşi kısıp kaynatmaya devam edib. 

Ocaktan aldıktan sonra tülbentle süzün ve şeker ekleyip karıştırın.

Oca sıcaklığına gelene kadar dışarda, sonrasında buzdolabında bekletin. 

Soğuk servis edin. 

Yorum Yazın
Gönder
©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.